Slagroommachines

Slagroommachines zijn populair in met name de horeca, waar slagroom bij de bereiding van veel gerechten en dranken wordt toegepast. Slagroom is vaak een belangrijk onderdeel van de afwerking en presentatie en moet daarom goed bereid en opgespoten worden. Dit kan met behulp van een spuitbus, vergelijkbaar met hoe wij particulieren dat thuis doen, of met een heuse slagroommachine; speciaal ontwikkelde apparaten waarmee verse, stevige slagroom kan worden gemaakt die op eenvoudige wijze getapt kan worden. Een slagroommachine klinkt heel aantrekkelijk, maar kost een hoop geld. Wat is de beste keuze voor uitbaters van ijssalons, cafés en restaurants?

Slagroommachines

Machine versus spuitbussen

Een spuitbus is initieel een kleinere uitgave dan een slagroommachine en daarmee met name aantrekkelijk voor kleine of startende ondernemers. Toch is de aanschafprijs van een machine versus een spuitbus niet een heel eerlijke vergelijking. Waar een slagroommachine enkel op het stroomnet van de zaak aangesloten moet worden om te kunnen werken, moet een spuitbus gevuld worden met gaspatronen (vaak is dit lachgas) om de slagroom onder druk uit de spuitbus te kunnen spuiten. Daarbij loopt men bij spuitbussen het risico dat de slagroom gaat schiften als deze te lang stil in de bus blijft zitten. In een slagroommachine is de slagroom altijd in beweging waardoor schiften niet voorkomt. Op basis hiervan is het nog maar zeer de vraag of een spuitbus voordeliger is dan een slagroommachine. Kijk daarom nooit alleen naar de initiële aanschafkosten, maar ook zeker naar de winsten op de lange termijn.