IJsblokjesmachine horeca

Een ijsblokje is ronduit bevroren water in de vorm van een blokje. In de horeca worden drankjes veel geserveerd met ijsblokjes erin. Dit wordt gedaan omdat een ijsblokje het drankje koel houdt. Een ijsblokjesmachine horeca gebruiken kan daarom handig zijn in plaats van continu een ijsblokjesvorm te laten bevriezen en deze vervolgens uit de vorm te halen. Een ijsblokjesmachine is hierin tijdbesparend, vooral als veel gasten bediend moeten worden. Vooral tijdens warme dagen is het hebben van een ijsblokjesmachine een handig hulpmiddel. Maar hoe werkt zo een ijsblokjesmachine precies? 

IJsblokjesmachine horeca

Werking van een ijsblokjesmachine

Terwijl je voor het vriezen van ijsblokjes in de diepvries kunt rekenen op een tijdsduur van 3 uur, produceert een ijsblokjesmachine een ijsblokje in minder dan een minuut. Een ijsblokjesmachine beschikt over een watertank en een elektromotor. In zo een watertank gaat ongeveer 2 à 3 liter water. Daarnaast beschikt een ijsblokjesmachines over koelkanalen. Deze zorgen ervoor dat water snel bevriest. Vergeleken met ijsblokjes uit de diepvries, zijn ijsblokjes uit een ijsblokjesmachine helder. Dit komt doordat de ijsblokjes langzaam van binnenuit bevriezen wat ervoor zorgt dat ze niet troebel worden. Voor bepaalde ijsblokjesmachines kan de grootte van de ijsblokjes bepaald worden. Voor cocktails bijvoorbeeld zijn kleine ijsblokjes ideaal.