Veel mensen hebben een negatieve associatie met de term ‘Detacheren’. Maar waarom is dit? Wij leggen je graag in dit artikel uit waarom detacheren helemaal niet zo negatief is. Voordelen en nadelen, je leest ze hier!

Intro

Voordat we de voor- en nadelen bespreken eerst maar eens een update. Wat was detachering ook al weer? We pakken als voorbeeld een detacheringsbureau communicatie. Vanuit dit bureau wordt je geplaatst bij een opdrachtgever, vaak in jouw regio. Je werkt dan bij dit bedrijf voor een X periode. Je krijgt betaalde door het detacheringsbureau (bijvoorbeeld Babbage Company). 

De voordelen:

Zekerheid

Ondanks dat je vaak een tijdelijk dienstverband hebt, heb je wel de zekerheid van een bepaald project. Dit kan soms wel jaren duren. De kans dat jouw tijdelijke dienstverband wordt omgezet is ook aanwezig. Ook kan het detacheringsbureau jou een vast contract geven.

Verschillende projecten

Doordat je wordt ingezet bij verschillende projecten leer je ook beter jezelf kennen. Je komt erachter wat je zelf echt leuk vindt. Op deze manier kan je jouw volgende stappen steeds beter nemen.

De nadelen:

Betrokkenheid

We horen uit de praktijk dat de betrokkenheid minder zo af en toe minder is. Zowel van de gedetacheerde zelf als van zijn/haar collega’s. Af en toe wordt een gedetacheerde gezien als iemand die tijdelijk het team komt versterken.

Twee partijen

Er zijn altijd twee partijen (de opdrachtgever en het detacheringsbedrijf) waarmee jij moet overleggen. Dit kan er soms voor zorgen dat besluiten pas later genomen worden.

Inwerkperiode

Als detacheerder heb je altijd even nodig om in te komen. Waarom? Je kent de ins en outs van het bedrijf niet en weet niet precies hoe de lijntjes lopen. Je zult altijd even de tijd nodig hebben om jouw plekje te vinden in de organisatie.